de aveiro cardigan

fbtIk kocht dit prachtige stofje uit de syas-collectie in eerste instantie voor 1 van de zonen. Ik koop meestal enkele verschillende stoffen en stuur hen dan in hun keuze, zodat ze nemen wat ik in gedachten had :-D. Deze keer was ik er echter aan voor de moeite. Beide zonen waren niet te overtuigen om dit stofje te dragen. Ze wilden namelijk allebei de forest animals als stofje voor hun project. Helaas kocht ik maar 80 cm en bleek de stof binnen de kortste keren uitverkocht.

Maar goed, ik bleef dus zitten met mijn sanseveria’s. Heimelijk vond ik dat eigenlijk niet zo erg, want ik had al een tijdje een uitgesneden patroon klaarliggen, waar ik nog geen stofje voor had. Deze aveiro cardigan.

een patroon met heel veel verschillende opties, zoveel dat je al eens een foutje kunt maken bij het uittekenen van het patroon, zoals ik dus voorhad. Je hebt dus verschillende lengtes, de bolero, een kort gilletje, een middellang en een lang. Ik wou het korte gilletje, tekende voorkant juist, maar miste bij de achterkant, lap 5 centimeter te kort natuurlijk :-o. De voorkant werd dus ook 5 cm ingekort, waardoor ik de extra versie: een heel kort gilletje maakte. Gelukkig werd dat geen wereldramp en bleek dat wel schoon te combineren met mijn zwarte kokerrok die ik tien jaar geleden ooit eens maakte voor een personeelsfeest.

geschikte knoopjes voor het project, dat was een ander paar mouwen. Ik wou geen knoopsgaten maken, in het stofje, ik vreesde dat mijn machine hier faliekant zou falen, en de kamsnaps, die vond ik dan net te kinderlijk bij dit projectje voor mezelf. Ik wou dus metalen drukknoopjes in de juiste kleur. Maar die vind je dus niet zo gemakkelijk. Na een lange online zoektocht, kwam ik terecht op de website van naaicentrum.be, waar ze bovendien heel veel kleuren moussegaren voor mijn coverlock verkochten. twee vliegen in 1 klap!

IMG_20191010_100303-01

De knoopjes zette ik erop aan de hand van mijn simflex, een handig hulpmiddeltje om je knopen op gelijke afstand te plaatsen zonder te veel meetwerk.

Ik kreeg alvast veel leuke reacties op het gilletje. En ook het gilletje kon mij wel bekoren. Dit wordt zeker nog opnieuw gemaakt, maar dan in de iets langere versie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s