De Owen, dat is er eentje om te hou’en!

Ik kreeg opnieuw de kans om deel te nemen aan de linkparty  van Fibre Mood, naar aanleiding van hun vierde editie.  Bij het zien van al dat moois, was het kiezen weer niet eenvoudig.

Aangezien de man des huizes wel nog wat ruimte heeft in de kledingkast, gingen ik deze keer met de Owen aan de slag.

Vakantie, zieke kinderen en prachtig mooi weer, zorgden ervoor dat het project een race tegen de tijd werd. Het patroon uittekenen deed ik op een gezellige avond in onze naaiclub, het zevende knoopsgat. Maar stof halen dat was een ander probleem, de ziektekiemen zorgden ervoor dat er geen tijd was om het huis te verlaten, dus het werd wachten tot een geschikt moment. Gelukkig volgde ik vorige week een workshop in Creasis, waardoor ik daar de kans kreeg om dit pareltje op de kop te tikken. Het was helemaal wat ik in gedachten had!

Uiteindelijk moest Owen toch wachten tot gisteren. ’s morgens werkte ik kids en manlief netjes de deur uit en kreeg ik eindelijk die zuurverdiende naaitijd! Uiteraard hadden we dan al een wasmachine ingestoken, de vaat gedaan, een was geplooid, opgeruimd,… Over multitasken gesproken. 😀

De broek ging vlotjes in elkaar, al zag ik bij de start dat het patroon veel te wijdt zou worden (ik tekende een large). tijdsgebrek en luiheid zorgden ervoor dat we de broek op een niet zo koosjere manier versmalden. Ik sneed gewoon anderhalve cm van de strook aan de zijkant. Het had nog iets meer mogen zijn, maar dan zou de streep te smal zijn geworden. Volgende keer toch maar het patroon wat aanpassen. Het model is natuurlijk een baggy broek, maar ik zie het toch liever allemaal wat strakker.

J. die was echter tevreden over het model. Ik had eerlijk gezegd sterk mijn twijfels. Een broek die schreeuwt: “Regen in de kelder!” en de witte schoenen, die hij net iets minder vond, toen ik ze tussen de paaseitjes van de kids had verstopt. Ik dacht dat dit net teveel in één keer zou zijn. Maar de broek beviel dus beter dan de schoenen! 😀

Bij het maken van de broek had ik een totaal ander beeld in mijn hoofd, ik wou heel graag nog het mannenvest van de eerste editie erbij maken, maar daar bleek helaas geen tijd meer voor te zijn. Er werd dus snel gegrepen naar één van de nieuwe T-shirts, gemaakt met het billypatroon van zonen ’09.

Ik vermoed dat dit model wel nog eens zal gemaakt worden, al zal er dan toch naar een maatje kleiner gegrepen worden. Het is alvast een model waar je veel kanten mee opkan. En ook voor de beginnende naaister heel goed te doen. Er zitten namelijk geen ritsen in en de uitleg en plaatsjes van Fibre Mood zijn heel overzichtelijk!

Rest ons alleen nog dankjewel te zeggen aan FM voor alweer een heerlijke reeks patroontjes!

2 gedachten over “De Owen, dat is er eentje om te hou’en!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s